ביטוחי בריאות – למה צריך ואיך?
ביטוחי בריאות פרטיים
ביטוח בריאות הוא שם כללי לקבוצת ביטוחים.
הביטוח הקלאסי והנפוץ מכסה הוצאות הקשורות בטיפול רפואי. ביטוחי בריאות יכולים להיות מטעם המדינה או באופן פרטי.
כמו סוגי ביטוח אחרים, המבוטח משלם כדי להקטין את הסיכון הכלכלי שיעמוד בפני הוצאות כבדות בעתיד.
מכיוון שמדינת ישראל היא מדינה סוציאליסטית, בשנת 1995 קבעה את חוק בריאות ממלכתי. מתוקף חוק זה על כל אזרח לשלם מס אשר נקרא "מס בריאות" ומטרתו להבטיח את הזכאות לקופת חולים, רופא משפחה ואת היכולת לממן תרופות ניתוחים וחיסונים במחירים נמוכים יחסית, כל אלו רשומים תחת "סל התרופות", תרופות או ניתוחים שאינם נכללות בסל לא יקבלו כיסוי דרך קופות החולים .
בעקבות כך קופות החולים הציעו שירותי בריאות נוספים (שב"ן) וניתן להרחיב את הפוליסה בקופה ולקבל כיסויים נוספים למשל : כיסויים לבדיקות היריון, טיפולי שיניים מסובסדים, החזר על מדרסים, רפואה משלימה מסובסדת, התפתחות הילד, הנחה בתרופות ובטיפולים ואף אסתטיקה ברמות שונות.
עם זאת, החקיקה בארץ הגבילה את הקופות וחסמה אפשרויות רבות הן בתרופות והן בטיפולים מסוימים מחוץ לסל הבריאות, אשר מאריכים או מצילים חיים. כלומר, טיפולים אלה ניתנים לרכישה פרטית ולא יוכלו להיכנס למעטפת של השב"ן בחלק ניכר מהטיפולים.
מה עושים במקרה שהקופה או המדינה לא מכסה את הטיפול?
מצאת את עצמך או את אחד מבני משפחתך בצרה רפואית שלא ניתן למצוא לה מענה אצל רופא המשפחה או בבית החולים הציבורי? פגיעה בנו או באדם קרוב לנו עקב תאונה או מחלה יכולה להוות הוצאה כלכלית כבדה, שכן גם יש צורך להירתם לעזרה ולטפל במקרה ובמקביל להצליח לנהל את משק הבית, להתפרנס, ועוד.
לצורך זה נולדו ביטוחי הבריאות הפרטיים. בין המבטחות הבולטות במדינת ישראל קיימות: הראל, מגדל, כלל, הפניקס ועוד. עבור ביטוח בריאות דרך חברת ביטוח ישלם המבוטח סכום כל חודש המכונה "פרמיה".
ביטוחי הבריאות הפרטיים נותנים מענה להוצאות רפואיות כמו: תרופות שלא בסל הבריאות, תרופות בהתאמה אישית ובדיקות גנטיות, השתלות וטיפולים מיוחדים, ניתוחים בחו"ל ומחליפי ניתוח, טיפולים מחליפי ניתוח וניתוחים פרטיים בארץ, התייעצויות ועוד.
מה כולל ביטוח בריאות פרטי?
במקרה של צורך רפואי מיוחד או לא שגרתי, כגון: צורך בתרופה שלא נמצאת בארץ או לא מסובסדת על ידי סל התרופות, מנתח בארץ או בחו"ל שמתמחה בתחום ספציפי ועוד. ביטוח בריאות פרטי כולל כיסויים רחבים אשר אינם מכוסים על ידי סל התרופות וקופות החולים.
ביטוח הבריאות הפרטי כולל מגוון רחב של כיסויים ובנוסף ישנה אפשרות להרחיב את הפוליסה על מנת להבטיח עוד פיצויים כספיים במקרה של אובדן כושר עבודה או מחלה
בין הכיסויים שניתן לקבל בחברת ביטוח פרטית:
- אפשרות לבחור את הרופא המנתח ואת בית החולים גם אם הינם פרטיים.
- תרופות שאינן בסל הבריאות הממלכתי – ברוב הפוליסות תמצאו כיסוי לתרופות שאינן נמצאות בסל הבריאות הציבורי של מדינת ישראל.
- ניתוחים או טיפולים מיוחדים בחו״ל – ההוצאות על טיפולים וניתוחים מיוחדים בחו״ל עשויות להגיע לסכומים עצומים שאף פעם לא נהיה מוכנים אליהם מראש. והם אינם מכוסים בסל הבריאות הממלכתי ובביטוח המשלים בקופות החולים. חלק זה בפוליסה מסייע במימון הטיפולים וכולל בין היתר הוצאות נלוות וקצבאות חודשיות.
- כיסוי להשתלות איברים
- כיסויים חשובים נוספים כמו בדיקות וייעוציים, בדיקות הריון ולידה, כיסויים למחלת הסרטן, רפואה משלימה, אבחון מהיר ועוד
- כיסוי למחלות קשות – תכנית ביטוח המעניקה פיצוי כספי במקרה של גילוי מחלה קשה מתוך רשימת מחלות קשות
הרחבת פיצוי שבועי בגין אי כושר כתוצאה מתאונה –
במקרה של תאונה או מוות חלילה , אנו או משפחתנו עלולים להקלע לקשיים כלכליים לא רצויים כדי להתמודד עם התאונה בין עם זה ידרוש הוצאות רפואיות או מחסור בהכנסה בעקבות הפגיעה. מעבר לכיסויים הרגילים של אבדן כושר עבודה , תשלם חברת הביטוח פיצוי שבועי לפי פרמטרים שונים שאותם תפרט הפוליסה.
אי כושר עבודה מלא – במידה וכתוצאה מתאונה, נשלל מהמבוטח באופן מלא (מעל 75%) הכושר לעסוק בעבודתו כפי שמפורט בדף הביטוח או בהם עסק המבוטח בשנתיים שלפני התאונה
אי כושר עבודה חלקי – במידה וכתוצאה מתאונה נשלל מהמבוטח באופן חלקי (בשיעור העולה על 25% ואינו עולה על-75%) הכושר לעסוק בעבודתו כפי שמפורט בדף הביטוח או בהם עסק המבוטח בשנתיים שלפני התאונה.
הרחבת ביטוח מחלות קשות –
ביטוח מחלות קשות מעניק למבוטח זכות לקבלת תשלום כספי מחברת הביטוח במקרה של מחלה קשה או אירוע רפואי חמור. זאת בהתאם לאבחנה רפואית וכפי שהוסכם בפוליסה. מחלות קשות עשויות להיות, בין היתר, אי ספיקת כליות כרונית, טרשת נפוצה, מחלת ריאות כרונית, התקף לב חריף, סרטן מסוגים שונים ועוד.
מטרת פיצוי כספי זה היא לאפשר למבוטח סיוע כלכלי לפחות בתקופה הראשונה של המחלה. המבוטח אינו חייב לרכוש כיסוי עבור כל המחלות הקשות שמציעה חברת הביטוח ויכול לרכוש פוליסה המעניקה כיסוי ביטוחי למספר מצומצם יותר של מחלות לפי צרכיו האישיים.
בטרם רכישת הפוליסה כדאי לבדוק את רשימת המחלות המכוסות בה ואת האופן בו הן מוגדרות ביחס לחוזר המפקח על הביטוח, שעליו מחויבות חברות הביטוח בכלל הפוליסות.
מתי כדאי לעשות ביטוח בריאות?
לפני שנחליט מתי לעשות ביטוח בריאות חשוב שנבין פרמטר חשוב : ככל שהמבוטח צעיר יותר ובעל בריאות תקינה ללא מחלות רקע – כך מחיר הפוליסה יהיה טוב ונמוך יותר.
הסיבה לכך פשוטה, לאנשים חולים או מבוגרים יש הסתברות גבוהה יותר שיפעילו את ביטוח הבריאות הפרטי ולכן הפרמייה מחושבת בתוספת הסיכונים שלוקחת בחשבון חברת הביטוח, וכך מעלה את מחיר הפרמייה.
כדי להבין באיזה כיסוי אני נמצא בשב"ן של קופות החולים ומה כדאי לי להרחיב, אפשר תחילה להיכנס לקישור הבא באתר של משרד הבריאות: http://call.gov.il/infocenter/index?page=insureCompare
בנוסף ניתן לבנות את תוכנית הבריאות הטובה ביותר עבורך, כולל בדיקה מקיפה לכיסוי הבריאותי שלך כיום, בפגישה מסודרת ובהתאמה אישית.
איך עושים ביטוח בריאות?
הדרך הכי טובה ונכונה היא לפנות לסוכן ביטוח מוסמך אשר בקשר רציף וישיר עם כל חברות הביטוח ובקיא בפרמטרים הנדרשים כדי להתאים לך את ביטוח הבריאות המתאים לך והמשתלם ביותר.
הקשר הישיר בין הסוכן לחברות הביטוח יחסוך לך את הבירוקרטיה מול חברת הביטוח, וגם ידאג למחיר הטוב ביותר בשבילך מבין כל הפוליסות הרלוונטיות לך.
משרדנו מתמחה בביטוחי בריאות, ובקשר עם כל הגורמים הרלונטים כדי לקבל עבורך את הפוליסה המשתלמת והמקיפה ביותר.
לא פחות חשוב – במקרה של תביעה, אנו ממשיכים את הקשר הרציף מול חברות הביטוח ונדאג שתקבל את מיצוי הזכויות המלא שמגיע לך מהפוליסה במקרה של צרה בריאותית או תביעה. חס וחלילה .
ביטוחי הבריאות הפרטיים ניתנים לרכישה באמצעות מעסיק (קבוצתי לעובדים) או באופן אישי ברכישה פרטית מותאמת אישית.
היתרון ברכישה קבוצתית יהיה לרוב מחיר מסובסד, החסרון הוא: אי יכולת לבחור את החברה הבטחת ואת הכיסויים הספציפיים לפי הצורך.